„Лудогорец” би с 4:1 на „Ивайло”, хеттрик на Кешеру

Публикувано на: 04.11.2018 г. 20:26 ч.

„Етър” загуби с 1:4 от шампиона „Лудогорец” на стадион „Ивайло” пред повече от 4000 зрители, като с хеттрик за гостите се отчете Клаудио Кешеру. „Виолетовите” се опитаха да се надиграват с „орлите”, като започнаха мача много добре, но допуснаха в защита грешки, които класата на гостите не прощава.

В първия четвърт час „Етър” дори бе доминиращият тим, атакуваше с настроение и създаде три възможности. Още във 2-ата минута Батрович нахлу отляво и бе съборен на аутлинията, Мане центрира от фаула и Велко Батрович прати отбитата топка към вратата, но Ренан улови. В 5-ата минута Атанасов изведе отлично Боджадж, но вратарят излезе навреме и го пресрещна. Малко след това пък Мане стреля от 40 метра, но покрай вратата.

Постепенно „Лудогорец” показа качествата си и първо Сисиньо стреля, но Христо Иванов боксира топката, а в 19-ата минута Моци с далечен удар нацели гредата. В 21-ата минута защитата се пропука и след центриране отдясно на Кампаняро Кешеру вкара за 0:1. Нова бърза контра в 26-ата минута завърши с центриране на Лукоки към Марселиньо и резултатът стана 0:2.

„Виолетовите” се върнаха в мача в 36-ата минута, когато Фло Боджадж нахлу отляво и центрира перфектно към Аласана Мане, който намали на 1:2. Само след две минути обаче при пас на Сисиньо Иван Скерлев се подхлъзна и Кешеру за втори път прати топката в мрежата. До почивката етърци опитаха да върнат още един гол, но удари на Батрович и Сърмов бяха уловени от сигурния вратар Ренан, а същото стори и Христо Иванов след шут на Вандерсон.

Всичко приключи в 54-ата минута, когато Кешеру със силен удар отблизо стигна до своя хеттрик и 1:4. До края вече темпото спадна и двубоят се доиграваше. Кешеру пропусна четвърти гол, а в 69-ата минута Ренан сгреши и би в Руменов, но топката не можа да попадне във вратата. В ответната атака Жоао Паоло с мощен удар стреля до гредата. До края етърци, които през целия мач бяха мощно подкрепяни от публиката, потърсиха поне втори гол, но първо удар на Мане от фаул бе уловен от вратаря, а в заключителните минути Ренан спаси удари на Руменов от средна дистанция и на Боджадж с глава от непосредствена близост.

„Етър”: Хр. Иванов, Кр. Стоянов, Скерлев (46 Артюнин), Гълъбов, Атанасов, Сърмов, Мане, Колев (61 Руменов), Батрович, Почански (73 Ив. Стоянов), Боджадж.