Балъков: „Иван Петков вкара най-красивия гол”

Публикувано на: 06.01.2019 г. 21:46 ч.

Красимир Балъков бе сред официалните гости на церемонията за Футболист на годината и връчи една от наградите. Преди нея той даде интервю за Спортал.

– Какво очаквате от церемонията, кой е Вашият фаворит за Футболист № 1?

– Аз нямам фаворит, дошъл съм с най-голямо удоволствие да присъствам на това събитие, защото е много важна традиция в българския футбол. Надявам се най-добрите да спечелят.

– Вие сте номиниран в категорията Най-добър треньор. Какво можете да кажете за Вашите колеги?

– Дори не знам, че съм номиниран… Надявам се да спечели този, който заслужава.

– В класацията за Най-красив гол за 2018 г. кой е Вашият фаворит?

– Цар Иван, разбира се. Цар Иван е човекът, който вкара най-красивия гол. Първо, той е много качествен човек, изключително добро момче, с много хубав характер. На базата на неговия труд и работа успява да реализира създаваните от отбора голови положения, едно от които заслужава напълно да е най-красивият гол за годината.

– Вие сте победител в анкетата Футболист на годината, но по Вашето време се борехте много повече играчи за признанието…

– Сега нещата станаха по-динамични, вижданията за футбола са малко по-различни. Нашата генерация имаше много футболисти, които играеха в чужбина, и то в много силни отбори, така че конкуренцията беше много по-голяма. Дай Боже, занапред отново да стане така.

– Какво си пожелавате за Новата 2019 година?

– Пожелавам си късмет, здраве, да се обичаме и уважаваме, да сме колегиални, коректни. И най-вече да работим здраво, за да създадем някой български талант, който да стигне нашите постижения.

– И „Етър” в първата шестица може би?

– „Етър” в първата шестица – защо не? Всичко е възможно, въпрос е и на малко късмет.

– Останахте огорчен след двубоя с „Левски”…

– Човек винаги остава огорчен, когато се случват такива неща, но с времето ги забравяме и се надяваме да не се случват повече.

Цанко Цветанов: “Българският футбол е жив”

Бронзовият медалист от САЩ’94 Цанко Цветанов, който днес празнува рожден ден, даде своя коментар преди церемонията за “Футболист на годината”.

“За мен е удоволствие винаги да се срещам с колегите ми и приятелите ми. Нямам фаворит за Футболист № 1. Фаворит е българският футбол. Фаворит е българският футбол. Доколкото знам, това е класацията на журналистите, надявам се да са преценили по най-добрия начин. Радвам се и за Гошо Петков, и за Неделев, и за Десподов. Добрите таланти трябва да се показват. През великото американско лято вдигнахме много високо летвата и сега очакванията са по-високи, отколкото би трябвало да бъдат. Ние, които сме се събрали тук, показваме, че българският футбол е жив. Оптимист съм по природа и вярвам, че българският футбол го чакат по-добри времена. „Лудогорец” не са виновни, че са най-добрите в България. Виновни са другите, че не успяват да бъдат на тяхното ниво. Ако се появи някой по-добър, нека ги свали от върха, а ако те са най-добри – защо да не са първи”, каза легендарният ляв бранител пред Sportal.bg.