Иван Петков – с най-красив гол за 2018 година!

Публикувано на: 06.01.2019 г. 19:13 ч.

Нападателят на „Етър“ Иван Петков стана автор на най-красивия гол по българските терени през 2018 година! Изключителната му задна ножица, донесла третото попадение за успеха над „Славия“ с 3:0, спечели анкетата на „Спортал“ за „Гол на годината“. 35.88 % от над 20 000 гласували заложиха на красивото изпълнение на Цар Иван.

Иван Петков бе първият награден от всички на церемонията по връчване на наградите „Футболист на годината“. Той получи красивата купа от бившия нападател Владимир Манчев, който призна, че не е вкарвал такова красиво попадение. „Доста красив гол, останалите също бяха уникални. Тошко вкара прекрасен гол от центъра, но моят беше най-красив… Искам да благодаря на всички фенове, които са гласували за мен, на г-н Балъков, на моите съотборници, на семейството, на цяло Велико Търново и всички боляри за това признание!“, заяви Иван Петков. „Едно Голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които ме подкрепиха, накарахте ме да се чувствам специален, тази награда е за всички, които вярваха в мен!!!“, написа Петков и в профила си във Фейсбук.

На церемонията за “Футболист на годината” като официални гости присъстват и две от легендите на “Етър” Красимир Балъков и Цанко Цветанов.”Цар Иван е човекът, който вкара най-красивия гол през годината, той бе и моят фаворит. Първо, той е много качествен човек, изключително добро момче, с много хубав характер. На базата на неговия труд и работа успява да реализира създаваните от отбора голови положения, едно от които заслужава напълно да е най-красивият гол за годината”, коментира Красимир Балъков.

За трета поредна година бе връчена и наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов”, която стана притежание на малкия Михаел Ангелов. Тя му бе връчена от изп. директор на БФС Павел Колев.