Крум Стоянов: „Дано достигнем до финал за купата”

Публикувано на: 25.01.2019 г. 16:34 ч.

Защитникът на „Етър” Крум Стоянов даде интервю за Спортал от лагера на „виолетовите” в Анталия.

„Подготовката протича нормално, тежки тренировки и натоварвания. Изиграхме две контроли, добри проверки, получиха се хубави резултати. Но все още сме в подготвителен период и имаме какво да изчистваме. Победихме и двата отбора, те след 20 дена подновяват първенството си, никак не са слаби, особено „Динамо” (Загреб). Мисля, че се представихме доста добре и в двете контроли. Има неща, които трябва да подобрим, но резултатите говорят за себе си.

Надяваме се да запазим този ритъм и да го пренесем в първенството, което е изключително важно. Имаме още 20 дни, в които трябва да се подготвим максимално добре.

Атмосферата в отбора е страхотна, има страхотен колектив. Може би това е една от причините „Етър” да върви по възходяща линия. Ние играем мач за мач, раздаваме се и искаме да побеждаваме, а дали ще влезем в първата шестица, или няма да влезем, никой не може да каже. Дай Боже, да сме сред първите шест и да играем само дербита.

Ще дадем всичко от себе си и за купата на България. Всеки футболист иска да играе финал, аз съм играл и знам какво е. Надявам се да стигнем до финала. Ще дадем всичко от себе си, „Локо” (Пд) са добър отбор, но дано да ги отстраним. И в двата пловивски отбора съм играл и имам страхотни спомени.

Престоят ми в „Динамо” (Минск)? Дойдоха да ме гледат в „Ботев” няколко мача, всичко беше точно. Първите 3-4 месеца бяха отлични за мен, играех, имах 5-6 асистенции. Но после се смениха ръководството и треньорите и стана голямо объркване. В Беларус животът е подобен на нашия, но няма много забавления. Животът е по-евтин, но хората са много дружелюбни. Но ми се роди страхотна дъщеричка и не можах да се прибера, беше ми много тежко. Комуникацията беше сложна, не можех да ги взема при себе си и затова се прибрах в България.

Засега целта ми е да се представя максимално най-добре в „Етър”, дай Боже, да влезем в шестицата и да играем финал за купата. Оттам нататък на лято ще мислим, имам още договор за година и половина. Надявам се и за чужбина, ако се случат нещата, за мен ще е чудесно. Удоволствие е да работиш с треньор като Бълъков, страхотен специалист, работи на високо ниво и дава всичко от себе си. Затова имаме и такива резултати.”