Етърци U15 измъчиха „Ботев” в Пловдив, но отстъпиха

Публикувано на: 02.03.2019 г. 21:39 ч.

Децата на „Етър” изиграха много добър мач като гости на „Ботев” (Пловдив) в елитната U15 група и водеха в резултата, но отстъпиха с 2:1. „Виолетовите” започнаха силно и първи откриха още в 7-ата минута. След центриране отдясно стражът на „Ботев” Кристиан Кръстев улови топката, но след това я изпусна в собствената си врата – 0:1. Домакините обаче бързо върнаха гола. Пет минути по-късно при етърци разиграваха топката пред наказателното си поле, когато остро влизане на играч от домакините доведе до отнемане на топката, Никола Илиев влезе в пеналта и подаде към Теодор Андреев, който изравни – 1:1.

До почивката пропуск за домакините направи Асен Митков, а етърци имаха две много добри възможности, които не успяха да реализират. Фатална се оказа 40-ата минута, когато Калоян Ненчев от „Етър” бе изгонен с директен червен картон за нарушение и „виолетовите” останаха в намален състав. В 52-ата минута Никола Илиев с далечен удар обърна резултата до 2:1, а до края нови голове не паднаха.

След 17-ия кръг етърци са на 12-о място, а на 6 март от 12 ч. е първото им пролетно домакинство срещу „Ботев” (Враца).

Пълен запис от мача:

В елитната U17 група „виолетовите” загубиха от водача в класирането „Ботев” (Пловдив) с 3:0. Атанас Чернев откри през първото полувреме, след като засече центриране от корнер на Георги Господинов. В 55-ата минута Мартин Иванов покачи с плътен удар, а само две по-късно Стефан Попов изведе Иво Казаков очи в очи с вратаря на гостите и нападателят не пропусна за 3:0. Малко по-късно Чернев удари греда.

Етърци са на 14-о място с 8 точки, като на 6 малт от 14 ч. посрещат „Ботев” (Враца), който е непосредствено след тях с 5 точки.

Пълен запис от мача: