„Етър” тръгва срещу ЦСКА за победа

Публикувано на: 11.07.2019 г. 19:23 ч.

„Етър” категорично тръгва за победа в първото си гостуване срещу ЦСКА, увери старши треньорът Росен Кирилов. “Вярвам в това и на футболистите им го говоря всеки ден. Да, ЦСКА е фаворит до 21 ч. в петък. Но на терена може много неща да се случат, така че най-важното е да имаме вяра. Мисля, че ще изиграем добър мач и със сигурен, че на ЦСКА няма да им е лесно! Ще се опитаме дори от първите два мача да вземем възможно най-голям брой точки”, коментира Кирилов.

Новият наставник, който ще направи официален дебют начело на „Етър”, добави, че обича да си поставя непосредствени цели и да ги изпълнява. Ако те бъдат изпълнени, големите неща сами идват. “Работим за всеки отделен мач, разузнаваме противника, готвим се специално за него и се опитваме да го победим. Това ми е стратегията. Целта е победа във всеки мач. Всеки един отбор у нас, дори и „Лудогорец”, може да бъде победен, винаги има ключ към това. Естествено, нещата не винаги се получават, но във футбола няма само победи”, добави Росен Кирилов.

Проблемите за мача са с трайно отсъстващите футболисти – двамата централни нападатели Иван Петков и Милчо Ангелов и бранителят Христофор Хубчев. Завръщането на Цар Иван ще е в късната есен, а Ангелов и Хубчев трябва да са готови до месец. Халфът Никола Колев също не е напълно готов след контузията и остана извън групата. Той обаче ще бъде на линия за втория мач с „Левски”.

Мачът ЦСКА – „Етър” е в петък от 21:00 ч. на стадион „Българска армия”. Главен съдия е Стефан Апостолов с помощници Мартин Венев и Мирослав Иванов, съдийски наблюдател – Иван Вълчев.