Етърки разбиха с 12:0 „Дунав” (Русе)

Публикувано на: 14.10.2019 г. 23:03 ч.

С двуцифреното 12:0 разгроми женският тим на „Етър” съперничките си от „Дунав” в третия си мач от първенството на „А” група. Превъзходството им бе тотално и в мрежата на русенки валяха гол след гол. Лора Петрова, която бе рожденичка в деня на мача, наниза 5 попадения, по 3 добавиха Велизара Владимирова и Мирела Моева, а един добави Недрет Заструг.

Това е трета поредна победа на „виолетовите” с унищожителната обща голова разлика 19:0, което прави „Етър” един от двата отбора заедно с НСА с пълен актив от 9 т. Пред тях с 10 т. е „Пълдин” (Пловдив), който обаче има мач повече.

В следващия кръг НСА и „Пълдин” играят помежду си, а етърки на 21 октомври гостуват на аутсайдера „Риал” (Ковачевци) и при нова убедителна победа могат да оглавят класирането.

Момичетата на „Етър” до 13 години пък спечелиха първия си турнир за сезона, като взеха на терена в Царева ливада три победи с обща голова разлика 10:2! Те победиха настоящия държавен шампион ЖФК „Варна” с 3:1, като Татяна Радоева и Теодора Димитрова дадоха аванс от два гола, съперничките върнаха един гол, но Тереза Попова оформи победата. После етърки надделяха с 4:1 над домакините от „Боруна” (Царева ливада), като два гола вкара Теодора Димитрова, а по един – Татяна Радоева и Тереза Попова. Накрая възпитаничките на Валентин Витанов удариха с 3:0 и „Янтра” (Габрово) с два гола на Татяна Радоева и един на Теодора Димитрова. За успеха малките етърки получиха златни медали и купа за първото място, като успешно сефтосаха и новите си екипи с логото на спонсора „Боровец”.