Четвърта поредна победа на етърки – 4:0 в Пловдив

Публикувано на: 03.11.2019 г. 18:08 ч.

Женският футболен отбор на „Етър“ продължава мощния си ход в първенството на „А“ група. Състезателките на треньора Валентин Витанов сразиха като гости с 4:0 „Енко“ (Пловдив).

Това бе четвъртата им поредна победа в първенството, която на практика е и пета, ако не беше им анулиран успехът с 12:0 над „Дунав“, който после напусна шампионата.

Надмощието на етърки в Пловдив бе пълно. Още в началото Лора Петрова нацели гредата, а в 6-ата минута отново тя проби отдясно и центрира, а пред вратата Симона Стоянова засече топката в мрежата за 0:1. Малко след това Велизара Владимирова получи топка в дълбочина, надбяга съперничките си и се разписа – 0:2.

До почивката падна и трето попадение, дошло след центриране от корнер и удар с глава на Габриела Иванова. И през втората част „Етър“ бе по-добрият отбор, направи няколко пропуска, но след центриране на Теодора Йорданова Лора Петрова оформи крайното 0:4. „Изключително доволен съм от всички, силна игра на целия отбор“, коментира треньорът Валентин Витанов.

„Етър“ има пълен актив от 12 точки и голова разлика 15:2, като пред него в класирането е само шампионът НСА, който също е с пълен актив, но и с мач повече. В следващия кръг на 9 ноември (събота) от 13:00 ч. етърки посрещат в дерби именно НСА.