„Етър“ (2010) трети на турнир в Пловдив, заслужаваше и повече!

Публикувано на: 03.11.2019 г. 18:26 ч.

Много силно представяне записаха малките футболисти на „Етър“, набор 2010 г., на турнира за Купа „Пловдив 2019”, организиран от Футболна академия „Велд“ (Пловдив). Великотърновският клуб участва с два отбора – родени 2009 и 2010 г. Турнирът се проведе във формат Футбол 7 в две полувремена по 25 минути за двете възрасти отделно, като всички срещи бяха на спортна база “Арена Велд-Гено Добревски”.

Възпитаниците на треньора Цветан Райков спечелиха бронзовите медали, но само малшансът им попречи да стигнат до финал, а защо не и до първото място.

Набор 2010 в предварителната си група постигна победа с 2:1 над „Локомотив“ (София) и две равенства – 2:2 с „Рилски спортист“ и 1:1 с „Шампиони“ (Стара Загора). Това му отреди второ място в групата и полуфинал с победителя от другата група „Хебър“ (Пазарджик), постигнал в нея три убедителни с обща голова разлика 30-2!

След страхотна игра на двата отбора редовното време завърши 2:2, което прати сблъсъка в дузпи, където една пропусната от етърци им коства участие във финала…

В малкия финал „Етър“ победи с 3:1 „Сините камъни“ (Сливен), а силният отбор на „Хебър“, щастливо промъкнал се напред, разби на финала „Рилски спортист“ с 4:0 и триумфира с купата, връчена му от Петър Зехтински.

Набор 2009 попадна в много силна група в компанията на авторитетните школи „Локомотив“ (Сф), ДИТ (София) и „Дунав“ (Русе), които превъзхождаха нашите момчета. В мача за 7-8 място етърци с треньор Стефан Данаилов победиха „Янтра“ (Габрово) с 1:0.

„Двата отбора показаха много желание и себераздаване и си свериха часовниците със своите връстници. Ръководството на „Етър“ беше близо до отбора и изказва благодарности на треньорите, децата и техните родители, които са важна част от развитието на школата! От понеделник отборите продължават ежедневно тренировъчния процес на новия терен на Спортното училище, който вече има и осветление за късната част на деня, когато се извършва дейността на тези възрасти“, съобщи директорът на Футболно училище „Етър” Свилен Василев.

Припомняме, че възпитаници на 12 детски градини от община Велико Търново ще се състезават в първата по рода си Мини Шампионска лига, която ще се проведе на 6 ноември т.г. в базата на Спортно училище „Георги Живков”. В турнира ще се включат детските градини от Велико Търново  „Слънце”, „Райна Княгиня”, „Ален мак”, „Първи юни”, „Ивайло”, „Рада Войвода”, „Евгения Кисимова”, „Соня”, „Здравец”, „Слънчев дом”, „Иванка Ботева”,  и „Пламъче” от град  Дебелец.