Етърци U15 подариха победа на треньора си рожденик Стефан Ангелов

Публикувано на: 05.03.2020 г. 19:05 ч.

Шестата си победа през сезона взеха днес футболистите на „Етър” в елитната U15 група. „Виолетовите” гостуваха на „Добруджа” и спечелиха с 2:0, като имаха надмощие през целия мач. Християн Атанасов откри резултата преди почивката, а през втората част Атанас Атанасов оформи крайния успех. Етърци имаха и още две-три чисти възможности за гол в мача.

Успехът дойде като подарък към техния треньор Стефан Ангелов, който е рожденик. Ангелов днес навършва 40 години. Той е единственият представител на “виолетовата” футболна школа, спечелил медал от държавно първенство като футболист и треньор. През 1996 г. той става шампион с юношите младша възраст на “Етър”, а през 2017 г. воденият от него отбор на набор 2005 г. печели бронзови медали от държавното първенство.

Успехът на децата на „Етър” днес ги изравни на 11-ото място с „Локомотив” (Пд) с по 20 точки. В следващия кръг в неделя „виолетовите” трябваше да приемат „Лудогорец”, но заради грипната ваканция кръгът бе отложен.

Трета победа в последните си 4 мача взеха юношите младша възраст на „Етър”, набор 2003/2004 г. в елитната U17 група. Възпитаниците на треньора Николай Катъров гостуваха на „Спартак” (Варна) и взеха трите точки след успех с 1:0.

Етърци заемат 9-ото място с актив от 27 точки, колкото и осмия „Черно море”. В неделя те също трябваше да приемат „Лудогорец”, но мачът им е отложен.