Мачът „Етър” – „Арда” остава по програма

Публикувано на: 05.03.2020 г. 18:43 ч.

Мачът между „Етър” и „Арда” (Кърджали) остава по програма – в събота от 12:30 ч. и ще се играе пред публика, стана ясно след решението на БФС. По-рано през деня излезе заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев масовите мероприятия, в това число спортни и културни, да бъдат преустановени заради грипната епидемия. Обсъждаше се вариант мачовете от efbet Лига и Втора лига да бъдат отложени или да се играят при закрити врати без публика, а всички аматьорски мачове да бъдат отложени.

Преди малко обаче БФС взе решение да няма промени при провеждането на мачовете от efbet Лига и Втора лига, въпреки обявената грипна епидемия в страната. Всички мачове от аматьорския футбол и от детските първенства обаче се отлагат.

Изявлението на БФС:

Във връзка с обявената със заповед № РД-01-114/05.03.2020 г. на министъра на здравеопазването грипна епидемия на територията на цялата страна от 6 до 11 март включително, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови провеждането на първенствата в детския и аматьорския футбол за посочения период.

Двубоите от Първа и Втора професионална лига ще продължат да се провеждат според вече обявената програма на съответните шампионати, като БФС призовава привържениците да вземат всички мерки за опазване на здравословното си състояние при посещенията на футболните срещи.

Очаквайте информация за продажбата на билетите!