„Етър” и „Левски” завършиха 0:0, “виолетовите” с два чисти пропуска

Публикувано на: 21.02.2021 г. 20:35 ч.

„Етър” и „Левски” завършиха 0:0, като “виолетовите” пропуснаха да вкарат по едно чисто положение в началото на двете полувремена.

„Болярите” натиснаха здраво в първите минути и можеха да поведат буквално още в първата си атака. Ловре Кнежевич се откъсна сам срещу вратаря на столичани, но докато понечи да стреля, Начо Монсалве с шпагат изчисти, поправяйки грешката на защитата на своя тим. Гостите отговориха с удар на Найджъл Робърта с глава над гредата.

Етърци продължиха да търсят гола и в 9-ата минута Дани Младенов от воле стреля над гредата, а малко след това Миси Мезу излезе в отлична позиция, но бе блокиран. Кнежевич в 15-ата минута стреля отдалеч силно над вратата.

За „Левски” в 30-ата минута Здравко Димитров излезе в коридор, но ударът му в обратния ъгъл също мина до гредата, същото стори и Илия Юруков.

Отново „Етър” бе по-активният отбор в първите минути и пак пропусна чиста възможност да открие резултата. В 47-ата минута Микулич и Монсалве не се разбраха и направо подариха топката на Гаетан Меси Мезу, който обаче я прати над гредата.

След почивката Томаш направи промени в атаката, като на мястото на Кнежевич влезе Преслав Боруков, а малко по-късно Милчо Ангелов замени Миси Мезу. До края положенията пред двете врати почти липсваха, като удари на Алдаир и Здравко Илиев бяха уловени от вратаря на гостите.

В края на мача възможност имаха и гостите, като Найджъл Робърта се пребори с Мариян Иванов и излезе сам срещу Господинов, но той спаси удара му в близкия ъгъл. В 85-ата минута Мариян Иванов спря Божинов с цената на втори жълт картон и бе изгонен. Така във втори пореден мач на етърци се наложи да играят с човек по-малко, но до края промяна не последва.

„Етър”: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Венелин Филипов, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Симеон Мечев, Божидар Кацаров (54 Яни Пехливанов), Гаетан Миси Мезу (62 Милчо Ангелов), Даниел Младенов, Алдаир Ферейра (81 Кольо Станев), Ловре Кнежевич (46 Преслав Боруков).

сн. БТА