Томаш: „Доста неща се насъбраха и ни влияят”

Публикувано на: 10.05.2021 г. 23:50 ч.

“При предишния мач със “Славия” накрая рухнахме и се виждат резултатите. Тези 90 секунди все още не можем да ги преодолеем… Не само днес, и в предишните мачове, когато ни отбележат гол и рухваме. Свалям им шапка на футболистите от труда, който положиха през последните пет месеца. Когато поехме отбора, никой не вярваше, че „Етър” ще се спаси. Неминуемо идва такъв момент, в който психологически просто изгоряхме. Но аз съм оптимист.

Някои хора са спокойни, защото „Славия” е там, където искат. Не искам да се оправдавам, но доста неща се насъбраха и ни влияят. Не сме „Лудогорец” или ЦСКА. Много малко ни трябва да бъдем разклатени. Неосъден червен картон, неотсъдена дузпа, втори път, трети път… Ще излезе като оправдание. Затова казвам, че благодаря на тези футболисти, гордея се с тях, че накараха цялата общественост да повярва, че „Етър” може да се спаси. Аз го вярвам. Остава ни единствено да се съберем. Каквото и да се случи оттук до края, аз съм горд с футболистите. Вярвам, че отборът ще е в професионалния футбол и следващата година.

Човек трябва да е оптимист винаги. Първо вярвам в собствените си качества и екипа. Не можем да направим чудеса в оставащите десет дни. Напрежението взима връх и има много малко футболни достойнства. Просто трябва да се успокоим и да излезем да играем футбол. Футболът трябва да носи удоволствие.

Много неща влияят. Четири часа преди мача разбираме, че футболист е наказан по доклад. Предния мач не ни дават чиста дузпа, вкараха ни гол след неотсъден фаул. Малки неща, които ни разклащат. Но днес просто изгоряхме.

Аз чух информации, които ме свързват с Бербатов и заради това „Етър” е в това положение. Това как ще го коментирате?”