„Етър” поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

Публикувано на: 07.06.2021 г. 12:37 ч.

С футболен празник ще отбележи „Етър” З0-ата годишнина от шампионската титла на „виолетовите” на 9 юни от 18:30 ч. шампионският тим ще посрещне ветераните на „Берое”. Проявата е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Мачът е кулминацията от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще започнат с традиционната фен зона за привържениците с музика, храна и напитки, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч. По същото време ще отвори и фен магазинът. Специални паметни шалчета за юбилея ще бъдат там в продажба за феновете, както и книгите „Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” и „Те играха за „Етър”, а също и юбилейният вестник на Ангел Ганцаров „Виолетови шампиони”. От 15:30 ч. в залата за пресконференции на стадиона ще има две прожекции на филма „Виолетови шампиони”.

Празненствата на стадион „Ивайло” стартират от 18:00 ч., като входът ще бъде свободен за всички зрители. Тържественото шествие и представяне на отборите от Детско-юношеската школа на „Етър” на пистата на стадион „Ивайло” под аплодисментите на публиката е символ на приемствеността във великотърновския футбол.

Шампионите от „Етър” ще излязат в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде подобаващо представен. Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на „Етър”! Тя пристига на стадион „Ивайло” специално за празника – за първи път от 1991 г. насам феновете ще я видят, а шампионите отново ще могат да я вдигнат в ръцете си, така както го сториха пред точно 30 години! Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете.

После предстои и тържествена част, в която възпоменателни плакети ще получат всички участници в мача „Етър” – „Берое” (ветерани). Самата среща стартира от 18:40 ч., като „виолетовите” легенди ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров. Те ще играят в две полувремена по 20 минути, а при евентуално равенство ще има и дузпи.

Друга от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на „Етър”. Той бе направен специално за юбилея и е пълно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на клуба, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано „Шампиони-91”. В почивката на мача пред централния сектор ще бъдат представени и книгите „Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” и „Те играха за „Етър” и юбилейния вестник „Виолетови шампиони”, с които всеки може да се сдобие на място.

За участниците в мача, разбира се, е предвидено и „трето полувреме”, в което вечерта ще могат да се върнат към спомените си за славните шампионски времена.