„Етър-2” поведе, но не устоя в Галата

Публикувано на: 03.10.2021 г. 19:21 ч.

Силно подмладеният дублиращ отбор на „Етър” отстъпи с 2:1 в гостуването си на негостоприемния терен в с. Галата срещу местния „Пещера”. От щаба на великотърновския тим останаха недоволни от съдийството на врачанската бригада в мача. „Виолетовите” бяха без трима основни играчи. Мача пропуснаха защитникът Иво Ганев и халфовете Денислав Георгиев и Траян Димитров. Първият е с травма в глезена, а Георгиев има прoблеми с адукторите. Траян Димитров пък е със счупен крак и ще се възстановява един месец в гипс.

Етърци обаче първи поведоха още в началото на мача. Течеше 2-ата минута, когато Калоян Ненчев проби отдясно и центрира пред вратата, където намиращият се на задна греда непокрит Мартин Ангелов прати топката в мрежата – 0:1. Според етърци съдийството оттук нататък е повлияло на развоя на мача – пресилени фаулове за домакините, спиране със засади на атаките на „Етър”… В 18-ата минута „Пещера” (Галата) изравни резултата, а в 24-ата стигна до пълен обрат за 2:1.

Като цяло мачът бе коректен и без каквито и да е грубости. Младите етърци стъпиха мъжки, не се огънаха, но до края така и не бяха оставени да създадат голова опасност. Повече голове не паднаха и домакините измъкнаха победата с 2:1.

„Етър” заема 15-ото място от 17 отбора с 6 точки в актива си. В следващия кръг „болярите” на 9 октомври от 17:00 ч. приемат опитния отбор на „Янтра” (Полски Тръмбеш).

„Етър”: Пресиян Петков, Александър Гугучков, Димитър Колимечков, Ерик Костов, Ивалин Петков, Ивелин Иванов, Калоян Ненчев, Калоян Митев, Кристиян Димитров, Мартин Ангелов, Светломир Събев.