Девойките до 17 г. на “Етър” първи в Габрово

Публикувано на: 05.10.2021 г. 12:55 ч.

Футболистките на “Етър” спечелиха регионалния турнир за девойки до 17 години, като взеха купата за първото място. Надпреварата под егидата на Областния съвет на БФС – Габрово се проведе с участието на три отбора, които играха всеки срещу всеки.

Въпреки че 6-7 състезателки на етърки играха преди това и в гостуването на женския отбор срещу “ЛП Суперспорт” в “А” група при жените, в Габрово те отново бяха на висота. В първата среща етърки завършиха наравно 1:1 с домакините от “Янтра” (Габрово). Попадението за великотърновки отбеляза Цвети Василева.

Във втория мач габровки разгромиха с 5:1 “Дунав” (Русе). Така в последния си мач “виолетовите” трябваше да спечелят още по-убедително срещу русенки, за да вземат първото място.  До почивката падна само един гол, дело на Цвети Василева. През втората част обаче момичетата бяха неудържими и Михаела Маринова наниза 4 попадения за крайното 5:0, което осигури на етърки купата и първото място в надпреварата.

Три футболистки на женския “Етър” бяха призовани в националния отбор U17 за девойки. Това са Михаела Маринова, Анастасия Трифонова и Цвети Василева. Те заминават за европейските квалификации на България като гост срещу Норвегия на 9 октомври и Ирландия на 12 октомври. На 15 октомври българките приемат Унгария.