“Етър” привлече защитник от “Ним” със стаж в Лига 1 на Франция

Публикувано на: 12.02.2024 г. 16:53 ч.

Централният защитник с над 45 мача в Лига 1 и Лига 2 на Франция – Келиан Гесум, е най-новото попълнение на „Етър“. Двете страни подписаха днес договор за година и половина. Той е водил зимната си подготовка във Франция и се включва в тренировките на „виолетовите“, като вече има права за официалните мачове. В „Етър“ той ще носи фланелката с № 5.

Келиан Гесум е роден на 5 февруари 1999 г. Висок е 176 см и тежи 70 кг, играе като централен защитник. Преминава през всички възрасти на „Ним“, като от 2020 г. е в първия отбор, с който през сезона 2020/2021 г. записва 15 мача в Лига 1. След изпадането на тима продължава с него в Лига 2 и Championnat National, а общо с екипа на „Ним“ Келиан Гесум има 99 мача и 1 гол.

„Щастлив съм да започна това ново приключение с „Етър“ и се вълнувам, че в най-скоро време ще започна да играя. На 25 години съм, действам като централен защитник. Кариерата ми досега премина в „Ним Олимпик“, имам 15 мача в Лига 1 на Франция и над 30 във втора лига.

Чух добри новини за нивото на българското първенство, шампионатът е добър, а страната е много красива. Целта ми е „Етър“ да остане в Първа лига. Това е предизвикателство, което се надявам, че заедно ще постигнем!“, заяви след подписването на договора си Келиан Гесум.

Добре дошъл в „Етър“!