Малките етърци биха „Стяуа“ (ФКСБ) и направиха реми с „Динамо“ (Букурещ)!

Публикувано на: 13.02.2024 г. 8:47 ч.

Престижни резултати извоюваха младите футболисти на „Етър“, набор 2010 г., в турнето си в Румъния, което бе част от подготовката им за пролетния полусезон. Възпитаниците на треньора Калоян Калчев играха три мача срещу връстниците си от елитни румънски клубове и не допуснаха нито една загуба!

В първия си мач те се наложиха с 1:0 над ФКСБ (както е сегашното название на елитния „Стяуа“ Букурещ). Във втория завършиха наравно 1:1 с „Дако Гетика“, а в третия направиха реми 2:2 и с „Динамо“ (Букурещ).

„Изиграхме три контроли по време на тридневния лагер в Букерещ, където бяхме заедно набор 2010 г. и набор 2009 г., на които треньор е Десислав Божков. Те също играха три мача срещу своите връстници от румънските клубове.

Доволен съм от представянето на всички момчета, смятам, че бяха ползотворни контроли. Мачовете се играха на спортните бази на клубовете-домакини. Победихме „Стяуа“, имахме повече чисти ситуации от тях и можеше да вкараме още голове. В другите двама мача бяхме напълно равностойни и дори можехме също да спечелим, като резултатът можеше да е и в двете посоки. И двете гарнитури на „Етър“ играха добре“, коментира треньорът на набор 2010 г. Калоян Калчев.